Informaţiile apărute în spațiul public cu privire la intenția Guvernului de a majora taxe și impozite, precum și de a elimina anumite facilități fiscale provin dintr-un document vechi de lucru și nu reprezintă planurile actuale ale Guvernului, a precizat Ministerul Finanţelor, după ce au apărut informaţii privind majorarea unor impozite.
UPDATE
Premierul Marcel Ciolacu a declarat ferm că Guvernul nu pregătește nicio creștere de taxe, respingând categoric toate speculațiile pe acest subiect.
Exclus! Nu există niciun pachet cu astfel de măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliție!, a afirmat premierul, a scris premierul Ciolacu pe pagina sa de Facebook.
Ciolacu a precizat că a cerut miniștrilor să nu avanseze nicio propunere fiscală fără consultarea prealabilă cu mediul de afaceri și societatea civilă.
Le solicit totodată să fie mai atenți la comunicarea pe acest subiect! Nimeni nu are dreptul să-și dea cu părerea despre tot felul de fantezii fiscale sub sigla Guvernului României! a adăugat el.
Premierul a avertizat că deciziile se iau doar în cadrul Guvernului și orice inițiativă personală lansată fără o validare politică prealabilă în Coaliție va fi sancționată.
ȘTIREA INIȚIALĂ
De asemenea, potrivit unui comunicat al instituţiei, Ministerul Finanţelor se află în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care să ducă la dezvoltarea economică, precum şi la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fără însă a fi stabilit un set de măsuri care să facă obiectul unei reforme fiscale.
Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la intenția Guvernului de a majora taxe și impozite, precum și de a elimina anumite facilități fiscale, Ministerul Finanțelor precizează că informațiile prezentate provin dintr-un document vechi de lucru și nu reprezintă planurile actuale ale Guvernului, anunță un comunicat de ultimă oră al Ministerului de Finanțe.
Ministerul de resort afirmă că orice schimbare fiscală semnificativă va fi anunțată oficial și va face obiectul unor dezbateri publice cu mediul de afaceri și societatea civilă înainte de a fi adoptată de Guvern.
În presă au apărut informaţii potrivit cărora Executivul pregăteşte majorarea impozitului pe dividende la 10%, impozitarea altor forme de capital, eliminarea stimulentelor fiscale în construcţii, creşterea în continuare a deducerilor personale de bază.
Angajații din construcții sunt acum scutiți de impozit pe venit pentru salariile între 4.582 – 10.000 lei brut. De asemenea, contribuția la pilonul II de pensii este opțională.
Menționăm că în acest moment sunt și alte categorii de angajați care au facilități similare celor din construcții: cei din agricultură și industria alimentară unde se aplică pentru salariile între 3.436 – 10.000 lei brut.
CITEȘTE ȘI:
Am făcut calculul complet. Cu ce PENSIE va ieși un român, dacă a muncit 40 de ani cu carte de muncă